KUKORICA KRÉMLEVES
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 2 konzerv kukorica
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 kisebb kanál zsír
  • ételízesítő
  • 2 ek. liszt
  • 2,5 dl főzőtejszín

  • Elkészítés: A hagymát nagyon apróra felkockázzuk és a zsiradékon üvegesre fonnnyasztjuk. Hozzáadunk 1,5 doboz kukoricát és felöntjük 3-4 liter vízzel. Legalább 25-30 percig főzzük, amíg a hagyma puha nem lesz. Közben sót és ételízesítőt adunk hozzá. Majd ha készre főtt a levesünk, a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel és behabarjuk vele a levest. Levéve a tűzről, botmixerrel átturmixoljuk. Tálaláskor hozzáadjuk a fél doboz egészben hagyott kukoricát és pirított kenyérkockával kínáljuk. ( Egy személyre a kenyérpirítóban gyorsan megpirítunk 2 szelet kenyeret és felkockázzuk. )
    Ha kevesebb levest szeretnénk készíteni, mondjuk csak 2 litert, akkor 1 konzerv kukorica is elég hozzá.


    Ez a leves nagyon könnyű és egyszerű, de mégsem hétköznapi ebédnek számít.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!
    erzsike
    2016-09-17
    Kedves Andrea!Én sem gyakran készítem ezt a levest, de nekünk a maga egyszerűségében ízlik. Remélem nektek is fog.Várom a visszajelzésedet vele kapcsolatban.Nemsokára újabb recepteket is teszek fel, sokkal el vagyok maradva, de a nyár sok elfoglaltsággal járt.( befőzés,festés stb. )Addig is maradok üdvözlettel: Erzsike
    Lupercalia
    2016-09-15
    Kedves Erzsike! Párom nyár végén kérte, hogy főzzek neki egyszer kukoricalevest, mert sok évvel ezelőtt egy mexikói étteremben ettünk, (ami azóta bezárt sajnos) és nagyon ízlett mindkettőnknek. Valahogy nem tudtam rávenni magam, úgy éreztem, nem biztos, hogy el tudom találni az állagát és finom lesz. (Még soha nem főztem ilyen levest.) Ez a recept azonban olyan egyszerűnek tűnik, hogy végre megjött hozzá a kedvem. Köszönjük szépen! Majd megírom, ha megcsináltam! Szép napokat kívánok Neked! Üdvözöllek: Andrea