KUKORICA KRÉMLEVES
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 2 konzerv kukorica
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 kisebb kanál zsír
  • ételízesítő
  • 2 ek. liszt
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • Elkészítés:  Ezt a krémlevest még csak egy alkalommal készítettem. Szerettem volna kipróbálni, mert már 1-2 régi újságomban találkoztam ezzel a levessel. A családnak ízlett, így gondoltam , mással is megosztom a receptet. 
    A hagymát, miután megpucoltuk, nagyon apróra felkockázzuk és a zsiradékon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadunk 1,5 doboz konzerv kukoricát, amit először természetesen csepegtessünk le a levétől. A másik fél rész kukoricát félre tesszük, az kerül majd a levesbe a legvégén. ( Én le is szoktam vízzel öblíteni a konzerv kukoricát - bármi máshoz is használom - egy szűrőn keresztül ) Majd felöntjük 3-4 liter vízzel. Legalább 30 percig főzzük, amíg a hagyma puha nem lesz., s ezalatt a kukorica is puhul még, bár a konzerv kukorica már önmagában is puha.
    Közben sót és ételízesítőt ízlés szerinti mennyiségben adjunk hozzá. Majd  ha készre főtt a levesünk, a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel és behabarjuk vele a levest. Alaposan forraljuk ki a levesünket. Végül levéve a tűzről, botmixerrel átturmixoljuk és utána visszahelyezzük a tűzhelyre és újra felforraljuk.
    A végén tálaláskor hozzáadjuk a fél doboz egészben hagyott ( nem botmixerezett ) kukoricát és pirított kenyérkockával kínáljuk. ( Egy személyre a kenyérpirítóban gyorsan megpirítunk 2 szelet kenyeret és felkockázzuk. )
    Ha kevesebb levest szeretnénk készíteni, mondjuk csak 2 litert, akkor 1 konzerv kukorica is elegendő hozzá.
    Ez a leves nagyon könnyű és egyszerű, de mégsem hétköznapi ebédnek számít.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!
    erzsike
    2016-09-17
    Kedves Andrea!Én sem gyakran készítem ezt a levest, de nekünk a maga egyszerűségében ízlik. Remélem nektek is fog.Várom a visszajelzésedet vele kapcsolatban.Nemsokára újabb recepteket is teszek fel, sokkal el vagyok maradva, de a nyár sok elfoglaltsággal járt.( befőzés,festés stb. )Addig is maradok üdvözlettel: Erzsike
    Lupercalia
    2016-09-15
    Kedves Erzsike! Párom nyár végén kérte, hogy főzzek neki egyszer kukoricalevest, mert sok évvel ezelőtt egy mexikói étteremben ettünk, (ami azóta bezárt sajnos) és nagyon ízlett mindkettőnknek. Valahogy nem tudtam rávenni magam, úgy éreztem, nem biztos, hogy el tudom találni az állagát és finom lesz. (Még soha nem főztem ilyen levest.) Ez a recept azonban olyan egyszerűnek tűnik, hogy végre megjött hozzá a kedvem. Köszönjük szépen! Majd megírom, ha megcsináltam! Szép napokat kívánok Neked! Üdvözöllek: Andrea