ZÖLDSÉGES RÉTES
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs. réteslap ( 6-8 db-os )
  • 10-15 dkg vaj
  • kevés zsemlemorzsa
  • 40 -50 dkg zöldbab
  • 4-6 sárgarépa
  • hozzá 1 ek. zsír
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • Elkészítés: Először elkészítjük a párolt zöldséget. Ez a párolt zöldség zöldbabból és sárgarépából készült, de adható hozzá brokkoli vagy más zöldség is.
    A zsiradékot felolvasztjuk és rádobjuk a feldarabolt zöldbabot és a tisztított, felkarikázott sárgarépát. Kicsit megfonnyasztjuk, amíg egy pici levet enged. Sózzuk és ételízesítőt hintünk rá. A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítva hozzáadjuk a zöldséghez. A petrezselyemzöldet is felaprítva a zöldséghez adjuk. Aláöntünk még kb. 1/2-1 dl vizet és lefedve puhára pároljuk.

    A réteslapból egyet tiszta konyharuhára fektetünk, olvasztott vajjal megkenjük és ráfektetünk még egy réteslapot. Ezt is megkenjük olvasztott vajjal. Megszórjuk az egész felületet kevés zsemlemorzsával és a párolt zöldségből egy sávban a réteslapra  halmozunk. A konyharuha segítségével feltekerjük. Egy nagy tepsit kikenünk zsiradékkal ( azért nagy méretűt, mert ebbe az összes rétes belefér )és belefektetjük rétest. A többit is így előkészítjük és a tepsibe helyezzük. Tetejüket megkenjük olvasztott vajjal és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, addig, míg a teteje arany barna nem lesz.



    Húsok, mártások mellé kitűnő, különleges köret. Ahogyan a fotón is látható, sült hússal van szervírozva.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!