TEJSZÍNES - PÓRÉHAGYMÁS BURGONYA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS

HOZZÁVALÓK
  • 1 kg burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, őrölt bors
  • kevés vaj a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: A krumplit megpucoljuk és karikákra vágva sós vízben félpuhára főzzük. Ezt követően leszűrjük. A póréhagymát felkarikázzuk. A tejszínt ízesítjük sóval, borssal és hozzáadjuk a krumplihoz, bele keverjük a póréhagymát is. Átkeverjük és kivajazott tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

    Ekkorra már magába szívja a tejszínt és finom, krémes lesz a köret. Húsok mellé kitűnő köret.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!