TEJSZÍNES - PÓRÉHAGYMÁS BURGONYA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 kg burgonya 1 szál póréhagyma 2 dl főzőtejszín só, őrölt bors kevés vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés: A krumplit megpucoljuk és karikákra vágva sós vízben félpuhára főzzük. Ezt követően leszűrjük. A póréhagymát felkarikázzuk. A tejszínt ízesítjük sóval, borssal és hozzáadjuk a krumplihoz, bele keverjük a póréhagymát is. Átkeverjük és kivajazott tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Ekkorra már magába szívja a tejszínt és finom, krémes lesz a köret. Húsok mellé kitűnő köret.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ekkorra már magába szívja a tejszínt és finom, krémes lesz a köret. Húsok mellé kitűnő köret.
Jó étvágyat kívánok hozzá!