KAKAÓS PISKÓTA VANÍLIA MÁRTÁSSAL
EGYSZERŰ | KIADÓS | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • Piskóta: 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 5 ek. liszt
  • 1 ek. kakópor
  • Vanília mártáshoz: 4 tojássárgsája
  • 10 dkg cukor
  • 2 kisebb ek. liszt
  • 1 liter tej
  • 5dkg ráma
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • Elkészítés: A kakaós piskótához a tojásfehérjét felverjük kemény habbá a cukorral, majd belekeverjük a tojások sárgáját, a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Előmelegített sütőben sütőpapírral kibélelt tepsiben 25-30 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük és kockákra vágjuk.


    Majd elkészítjük a vanília mártást: A tojássárgáját, a cukrot, a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel és kézi habverővel gőz fölött mártás sűrűségűre főzzük. Miután levettük a gőzről, belekeverjük a rámát és a vaníliás cukrot.


    A kockára vágott piskóta köré vagy a piskótára rálocsolva kínáljuk.
    Nagyon kellemes ízű gyors édesség.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!