PÁROLT ZÖLDSÉG
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 40 -50 dkg zöldbab
  • 6-8 sárgarépa
  • 1 ek. zsír
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • só, ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: Én most ezt a párolt zöldséget csak sárga hüvelyű zöldbabból és sárgarépából készítettem, mert most más nem volt itthon, de szoktam hozzáadni brokkolit is és aki sokféle zöldséget szeret, adható hozzá más is.

    A zsiradékot felolvasztjuk és rádobjuk a feldarabolt zöldbabot és a tisztított és karikákra vágott sárgarépát. Kicsit megfonnyasztjuk, amíg egy pici levet enged. Sózzuk és ételízesítőt hintünk rá. A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítva hozzáadjuk a zöldséghez. Alá öntünk kb. 1/2-1 dl vizet és lefedve puhára pároljuk.

    Sült húsokhoz kitűnő köret.
    Én a párolt zöldséget sok esetben fűszerrel fűszerezett sült húsokhoz, petrezselymes újburgonyához készítem. Igen finom hozzá és a húsok mellé a tükörtojás. A képen is fűszeres sült hússzeletekkel és tükörtojással tálaltam.
    Nagyon ízletes, íncsiklandozó ebéd vagy vacsora.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!