PÁROLT ZÖLDSÉG
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
40 -50 dkg zöldbab 6-8 sárgarépa 1 ek. zsír 5-6 gerezd fokhagyma só, ételízesítő 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés: Én most ezt a párolt zöldséget csak sárga hüvelyű zöldbabból és sárgarépából készítettem, mert most más nem volt itthon, de szoktam hozzáadni brokkolit is és aki sokféle zöldséget szeret, adható hozzá más is.
A zsiradékot felolvasztjuk és rádobjuk a feldarabolt zöldbabot és a tisztított és karikákra vágott sárgarépát. Kicsit megfonnyasztjuk, amíg egy pici levet enged. Sózzuk és ételízesítőt hintünk rá. A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítva hozzáadjuk a zöldséghez. Alá öntünk kb. 1/2-1 dl vizet és lefedve puhára pároljuk.
Sült húsokhoz kitűnő köret.
Én a párolt zöldséget sok esetben fűszerrel fűszerezett sült húsokhoz, petrezselymes újburgonyához készítem. Igen finom hozzá és a húsok mellé a tükörtojás. A képen is fűszeres sült hússzeletekkel és tükörtojással tálaltam.
Nagyon ízletes, íncsiklandozó ebéd vagy vacsora.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A zsiradékot felolvasztjuk és rádobjuk a feldarabolt zöldbabot és a tisztított és karikákra vágott sárgarépát. Kicsit megfonnyasztjuk, amíg egy pici levet enged. Sózzuk és ételízesítőt hintünk rá. A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítva hozzáadjuk a zöldséghez. Alá öntünk kb. 1/2-1 dl vizet és lefedve puhára pároljuk.
Sült húsokhoz kitűnő köret.
Én a párolt zöldséget sok esetben fűszerrel fűszerezett sült húsokhoz, petrezselymes újburgonyához készítem. Igen finom hozzá és a húsok mellé a tükörtojás. A képen is fűszeres sült hússzeletekkel és tükörtojással tálaltam.
Nagyon ízletes, íncsiklandozó ebéd vagy vacsora.
Jó étvágyat kívánok hozzá!