FOKHAGYMAMÁRTÁS
EGYSZERŰ | GYORS

HOZZÁVALÓK
  • 3-4 ek. étolaj vagy ennek megfelelő 1-2 kisebb ek. zsír mennyiség
  • 2-3 ek. liszt
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 dl húsleveskockából készült leves
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • Elkészítés: A zsiradékból és a lisztből rántást készítünk. A fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk és beleadjuk a rántásba, majd az előzőleg elkészített  húslevessel felengedjük. ( A gyors húslevest úgy készítjük el, hogy kevés vizet felforralunk, bele dobjuk a húsleveskockát és kiforraljuk. )  Besűrítjük és kiforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal, s hozzákeverjük a tejfölt és a felaprított petrezselyemzöldet és még egyszer átforraljuk.

    Húsok mellé kitűnő mártás.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!