PULYKAMELLCSÍKOK HERCEGNŐ MÓDRA
EGYSZERŰ | ÜNNEPI

HOZZÁVALÓK
  • 60-80 dkg pulykamellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 1-2 ek. vaj
  • 1 húsleveskocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek. liszt
  • 1 kisebb fej karfiol

  • Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben feltesszük főlni. A hagymát felkockázzuk és a vajon megfonnyasztjuk. A pulykamellfilét csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beleadjuk a húsleveskockát és készre pároljuk. A karfiolt, ha puhára főtt, leszűrjük és a kész pulykához tesszük. A főzőtejszínt simára keverjük a liszttel és besűrítjük vele a húsételt.

    Tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!