PAPRIKÁS KRUMPLI TOJÁSSAL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1-2 kg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. zsír
  • 2 kk. őrölt pirospaprika
  • 6-8 tojás
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: A krumplit megpucoljuk és negyedekbe vágjuk. A hagymát felkockázzuk és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paprikát és egy pici vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg a paprika, mert akkor keserű lesz. Hozzáadjuk a krumplit, sót és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük, közben meg-megkeverjük. ( Én krumplinyomóval átszoktam picit törni, amikor már majdnem készen van, mert így szeretjük. )

    Ha készen van a krumpli, a tojásokat óvatosan beleütjük a krumpli tetejére és még 10-15 percig főzzük tovább, amíg a tojások keményre nem főlnek.

    Uborkasalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.

    Ezt a paprikás krumpli változatot egy kollégámtól kaptam és nagyon ízlett a családomnak.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!