PAPRIKÁS KRUMPLI NOKEDLIVEL
EGYSZER? | KIADÓS

HOZZÁVALÓK
  • 1-2 kg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. zsír
  • 2 kk. őrölt pirospaprika
  • nokedlihez: 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • víz
  • Elkészítés: A paprikás krumplinak eme változatát csak egyszer készítettem el és sajnos arról nem készült fotó. De majd be fogom ezt pótolni. Ezt a paprikás krumpli változatot egy kolléganőm mondta nekem, hogy ők így szeretik. S valóban nagyon finom és egyben nagyon laktató is, hisz a nokedli még tartalmasabbá teszi.
    A krumplit itt is megpucoljuk és negyedekbe vágjuk, azután 3-4 vízben megmossuk.
    A hagymát ugyancsak megpucoljuk és azt követően felkockázzuk és egy lábasban felhevített zsíron megfonnyasztjuk, s kicsit meg is pirítjuk. Hozzáadjuk az őrölt paprikát és egy pici vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg a paprika, mert akkor keserű lesz. Ezt most kiforraljuk, ami pár pillanat alatt meg van.
    Hozzáadjuk azt követően a krumplit, sót és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A sóval bátrabban bánhatunk, hiszen a burgonya szereti a sót és a végén érdemes is kóstolgatni, mert lehet, hogy szükség lehet még az utána sózásnak.
    Puhára főzzük a burgonyát, s közben meg-megkeverjük. Én itt is, mint a virslis vagy kolbászos paprikás krumplinál, krumplinyomóval átszoktam picit törni, amikor már majdnem készen van, mert így, lédúsabban szeretjük.
    S készre főzzük a paprikás krumplit.
    Közben a nokedlihez kikeverjük a tésztát: A liszthez hozzáütjük a tojást, pici sót és annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű nokedli tésztát kapjunk. Forrásban lévő, sós, egy ek. étolajjal dúsított vízben kiszaggatjuk a nokedlit.
    Amikor elkészült a paprikás krumpli, hozzákeverjük a nokedlit.
    Ezzel el is készült a nokedlis paprikás krumpli.
    Nagyon laktató étel.
    Uborkasalátával vagy savanyúsággal tálaljuk ezt a fajta paprikás krumplit is.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    erzsike
    2013-10-21
    Mi is szeretjük a paprikás krumplinak eme változatát, ha van időm rá, akkor így készítem, de ha időhiányban vagyok, akkor csak egyszerűen, nokedli nélkül. Úgy is fincsi. Üdv. Erzsike
    Annamari
    2013-10-11
    Egyszerű és gyors finom étel,imádjuk.