PAPRIKÁS KRUMPLI NOKEDLIVEL
EGYSZER? | KIADÓS

HOZZÁVALÓK
  • 1-2 kg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. zsír
  • 2 kk. őrölt pirospaprika
  • nokedlihez: 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • víz
  • Nyerj annyi pénzt, amennyiből évekig megélsz! Ráadásul tiéd lehet egy tablet, wellness csomag és egy Xbox one játékkonzol is!Elkészítés: A krumplit megpucoljuk és negyedekbe vágjuk. A hagymát felkockázzuk és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paprikát és egy pici vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg a paprika, mert akkor keserű lesz. Hozzáadjuk a krumplit, sót és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük, közben meg-megkeverjük. ( Én krumplinyomóval átszoktam picit törni, amikor már majdnem készen van, mert így szeretjük. )

    Közben a nokedlihez kikeverjük a tésztát: A liszthez hozzáütjük a tojást, pici sót és annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménység? nokedli tésztát kapjunk. Forrásban lévő, sós, egy ek. étolajjal dúsított vízben kiszaggatjuk a nokedlit.

    Amikor elkészült a paprikás krumpli, hozzákeverjük a nokedlit.

    Nagyon laktató étel.

    Uborkasalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    erzsike
    2013-10-21
    Mi is szeretjük a paprikás krumplinak eme változatát, ha van időm rá, akkor így készítem, de ha időhiányban vagyok, akkor csak egyszerűen, nokedli nélkül. Úgy is fincsi. Üdv. Erzsike
    Annamari
    2013-10-11
    Egyszerű és gyors finom étel,imádjuk.