FOKHAGYMÁS TONHAL
EGYSZERŰ | GYORS

HOZZÁVALÓK
  • 1/2 kg tonhal / mirelit /
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 citrom leve
  • sütőráma a sütéshez
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: A filézett halakat mirelitként szoktam vásárolni, de nagyon gyorsan kienged. A citrom levét összekeverem sóval, borssal és az 1 citrom kifacsart levével. A fokhagymát megpucolom, fokhagymaprésen átnyomom és hozzáadom a citromos keverékhez. Ebbe a páclébe hűtőbe téve 1-2 órára bepácolom a halakat. Ezt követően amikor kiveszem a pácból, felitatom a felesleges levet és serpenyőben, forró vajon kisütöm a halakat.
    Kapormártással kínálom.

    Kapormártás:
    Hozzávalói:1 csokor kapor,1 ek. zsír, 2 púpozott ek. liszt, 1/2 liter tej,ételízesítő, só, bors.
    Elkészítése: A kaprot felaprítjuk. A zsiradékon megpirítjuk a lisztet, azaz fehér rántást készítünk és felöntjük tejjel. Közben hozzáadjuk a kapor felét. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük. Jól kiforraljuk és a végén hozzáadjuk a többi kaprot. Ha sűrű a mártásunk, kevés vízzel higíthatjuk még főzés közben.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!