SONKÁS BURGONYA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg ráma+kevés a tepsi kikenéséhez
  • 25 dkg sonka
  • 5 tojás
  • 1 doboz / 375 g /tejföl
  • bors
  • zsemlemorzsa
  • Nyerj annyi pénzt, amennyiből évekig megélsz! Ráadásul tiéd lehet egy tablet, wellness csomag és egy Xbox one játékkonzol is!Elkészítés: A burgonyát héjastól megmossuk és így héjában annyi vízben, hogy ellepje, megfőzzük, majd langyosra hűtjük. Ezután megpucoljuk és karikákra vágjuk. A sonkát - lehet gépsonka vagy kötözött sonka - vékonyan felcsíkozzuk vagy kockázzuk. A rámát, a tojássárgákat, az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket és a tejfölt összekeverjük. Hozzáadjuk a krumplit, a sonkát és legvégül a tojásfehérjék felvert kemény habját. Egy tepsit vagy egy hőálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával és belesimítjuk a tejfölös krumplit. Előmelegített sütőben 20-30 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.



    Salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.







    De természetesen nemcsak önálló ételként fogyasztható, hanem húsételek mellett köretnek is nagyon finom.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!