TÚRÓS PITE ALMAKOMPÓTTAL
ÜNNEPI | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 25 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg ráma
  • 1 tojássárgája
  • 1 cs. sütőpor
  • Töltelék: 50 dkg túró
  • 70 dkg alma vagy télire eltett reszelt alma
  • 6 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 5 ek. búzadara
  • 13 dkg ráma
  • 1 citrom leve
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • Elkészítés: A tésztához a rámát mikróban felolvasztjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Majd hűvös helyen 20 percig pihentetjük. Közben az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk és  kevés vajon megpároljuk, majd ízesítjük 5 dkg cukorral és a fahéjjal . Ha télire eltett reszelt almából készül a pite- mint ahogyan én készítem- akkor külön párolásra nincs szükség, csak keverjük össze az almát az 5 dkg cukorral és a fahéjjal.


    A tésztát rámával kikent tepsibe nyomkodjuk bele és simítsuk el a tetején az almát. A rámát keverjük ki a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a túrót, a citromlevet, a búzadarát és a tojások sárgáját.


    A tojásfehérjét verjük kemény habbá és keverjük bele a túrós masszába. Ezt a túrókrémet simítsuk az alma tetejére. A pitét előmelegített sütőbe téve süssük kb. 40 percig. Porcukorral meghintve, kockákra vágva tálaljuk.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!