SERTÉSCSÜLÖK PÉKNÉ MÓDRA
KIADÓS | ÜNNEPI

HOZZÁVALÓK
  • 1 db sertéscsülök
  • 1-2 babérlevél
  • pár szem egész bors
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 6-8 db apró fejű hagyma
  • 1-1,5 kg apróbb burgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • kevés őrölt pirospaprika

  • Elkészítés: A sertéscsülköt jól megmossuk és annyi vízben, hogy ellepje puhára főzzük. Ez legalább 1,5 óra. A főzővízbe tegyünk sót, egész borsot és babérlevelet.

    Ha megfőtt, vegyük ki a főzővízből és tegyük egy kizsírozott tepsibe. A burgonyát és a hagymát pucoljuk meg, mossuk meg és rakjuk körbe vele a tepsiben a csülköt. A fokhagymát szintén tisztítsuk meg és tegyük a tepsibe, de tegyünk belőle a húsra is. A csülök tetejét szórjuk meg kevés pirospaprikával. Előmelegített sütőben süssük addig, amíg a krumpli is át nem sül és a csülök is megpirul. Tálaláskor a hordó burgonyát szórjuk meg frissen metélt petrezselyemzölddel.

    Savanyúsággal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!