PAPRIKÁS LISZTBE FORGATOTT SÜLTHAL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 4-6 db hal- ez most keszeg
  • 10 dkg liszt
  • 1 tk. őrölt piros paprika
  • zsiradék a hal kisütéséhez

  • Elkészítés: Ezt a halat akkor készítem, amikor egy jó horgászás után a férjem keszegeket fogott. Természetesen előbb meg kell pucolni a halakat - amit én nem szoktam, ehhez a férjem ért.

    Azután a halakat alaposan megmosom, majd meghintem sóval.  A lisztet összekeverem a paprikával és ebbe a paprikás lisztbe megforgatom a halakat. Egy serpenyőben bővebb adag zsírt hevítek és a halakat takarék lángon megsütöm. Azért kis lángon sütöm, mert a panír hamar megégne, viszont a halaknak még ha nem is kell sok idő a sütéshez, jó ha rendesen át van sülve. Önmagában fogyasztva vagy salátával, esetleg mártással vagy csemege uborkával ,bár igen szálkás,de nagyon finom étel.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!