TEPSIS KRUMPLI SONKÁVAL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1,5 kg burgonya
  • 6-8 szelet kötözött sonka
  • bors
  • ételízesítő
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • zsiradék a hőálló tál kikenéséhez
  • Elkészítés: A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és karikákra vágjuk. Sós vízben  készre főzzük, de vigyázva, hogy teljesen ne főljön szét. Leszűrjük és egy kiolajozott hőálló tálba vagy kisebb tepsibe öntjük. Előbb csak a felét, azt sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük. Rádobunk 2-3 gerezd megtisztított, felaprított fokhagymát és ráöntjük a másik adag krumplit. Ezt is ugyanúgy ízesítjük, mint az előző rétegnél. A burgonya tetejére ráhelyezzük a sonkaszeleteket és előmelegített sütőben  kb.30 percig sütjük.

    Salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!