TEJSZÍNES-SONKÁS TÉSZTA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs. ( 50 dkg ) spagetti, orsó vagy hasonló tészta
  • 2 dl főzőtejszín
  • 20-30 dkg sonka
  • 1 fej hagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 ek. liszt
  • kevés zsiradék

  • Elkészítés: A hagymát felkockázzuk és kevés zsiradékon üvegesre fonnyasztjuk. A gépsonkát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, kicsit átpirítjuk vele, majd fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. A főzőtejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és besűrítjük vele a sonkát. Jól kiforraljuk. Ha túl sűrű lenne és szükségesnek látjuk, higíthatjuk kevés vízzel. A tésztát sós, lobogó vízben, egy kevés olaj hozzáadásával, kifőzzük, leszűrjük, olajjal meglocsolva átforgatjuk, majd összekeverjük a tejszínes sonkával.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!