SÜLT LEKVÁROS SPAGETTI
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs. spagetti tészta
  • 6-8 ek. lekvár, legfinomabb a házi szilvalekvár
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • kevés zsiradék
  • 20 dkg cukor

  • Elkészítés: Ez a tésztaféleség attól függetlenül, hogy édes, mégis főétkezéshez ajánlható.
    A spagetti tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. A főzővízbe tegyünk egy kevéske étolajat. 
    Szűrjük le, étolajjal forgassuk át. 
    Amíg fől a tészta, kevés zsiradékon serpenyőben pirítsuk meg a zsemlemorzsát, majd levéve a tűzről keverjük össze a cukorral. 
    Egy hőálló tálat vagy tepsit kenjünk ki olajjal vagy vajjal és terítsünk el benne egy réteg tésztát. Simítsunk el a tetején 3-4 ek. lekvárt, majd bőven szórjuk meg cukrozott morzsával. 
    Folytassuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból tart. Felülre morzsa kerüljön.

    Előmelegített sütőben süssük 15-20 percet. 
    Még melegen kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!