TÓCSNI
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
4-5 nagyobb burgonya 2 ek. liszt 1 egész tojás só 1/2 dl víz bors ételízesítő kevés zsiradék a sütéshez
Elkészítés: Mifelénk ezt a burgonyás köretet tócsniként ismerik a legtöbben, de sok helyen más a megnevezése. Ez egy egyszerű köret, talán nincs is, aki ne ismerné. Én is szívesen készítem itthon a családom számára.
Bár ez a tócsni recept az egyszerűsített változat, ezért lehet gazdagítani fokhagymával és petrezselyem zölddel is.
A burgonyát megpucoljuk a héjától, megmossuk a krumplikat és így nyers állapotában lereszeljük egy tálba.
Hozzáadjuk a lisztet, pici vizet és a tojást.
Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel és jól kikeverjük.
Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, nem túl sokat.
Mivel én zsírt használok, kb. 2 evőkanálnyit.
De aki szívesebben használ olajat, akkor a zsírt az olajjal lehet helyettesíteni.
Amikor felmelegedett a zsiradékunk, a reszelt krumplikeverékből egy evőkanálnyi mennyiséget a forró zsiradékba teszünk, ellapítjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Húsok mellé kiváló köretként tudjuk szervírozni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
De aki szívesebben használ olajat, akkor a zsírt az olajjal lehet helyettesíteni.
Amikor felmelegedett a zsiradékunk, a reszelt krumplikeverékből egy evőkanálnyi mennyiséget a forró zsiradékba teszünk, ellapítjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Húsok mellé kiváló köretként tudjuk szervírozni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!