TÓCSNI
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 4-5 nagyobb burgonya
  • 2 ek. liszt
  • 1 egész tojás
  • 1/2 dl víz
  • bors
  • ételízesítő
  • kevés zsiradék a sütéshez
  • Elkészítés: Mifelénk ezt a burgonyás köretet tócsniként ismerik a legtöbben, de sok helyen más a megnevezése. Ez egy egyszerű köret, talán nincs is, aki ne ismerné. Én is szívesen készítem itthon a családom számára. 
    Bár ez a tócsni recept az egyszerűsített változat, ezért lehet gazdagítani fokhagymával és petrezselyem zölddel is.
    A burgonyát megpucoljuk a héjától, megmossuk a krumplikat és így nyers állapotában lereszeljük egy tálba. 
    Hozzáadjuk a lisztet, pici vizet és a  tojást. 
    Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel és jól kikeverjük. 
    Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, nem túl sokat. 
    Mivel én zsírt használok, kb. 2 evőkanálnyit.
    De aki szívesebben használ olajat, akkor a zsírt az olajjal lehet helyettesíteni.
    Amikor felmelegedett a zsiradékunk, a reszelt krumplikeverékből egy evőkanálnyi mennyiséget a forró zsiradékba teszünk, ellapítjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.
    Húsok mellé kiváló köretként tudjuk szervírozni.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!