MACI TORTA
ÜNNEPI | SZÜLETÉSNAP | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
  • Piskótához: 2 x 6 tojás
  • 2 x 6 ek. cukor
  • 2 x 6 ek. liszt
  • 2 x 1 cs. sütőpor
  • A fejének való tészta: 2 tojás
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. liszt
  • 1 mk. sütőpor
  • Krémhez: 2,5 adagra való: 15 tojás
  • 2,5 cs. vaníliás cukor
  • 50 dkg kristálycukor
  • 25dkg / 2,5 tábla / étcsokoládé
  • 50 dkg ráma
  • Díszítéshez: kevés fondant
  • a szeméhez és orrához 1 picike csoki
  • nyakára masni
  • Elkészítés: A piskótákhoz 2x6 tojásos piskótát sütünk tepsiben, majd kihűtjük és abból vágjuk ki a macihoz a 4 kerek formákat. Így egyszerűbb, mint 4x tortaformában sütni.
    A fejét külön készítjük el: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadunk 2 jókora kanál lisztet és a sütőport. Szélesebb és laposabb formájú 2 db csészét kivajaztam és kiliszteztem és fele-fele arányban beleraktam a masszát. Ugyanúgy megsütjük a piskótát, mint tepsiben lévőket.
    Majd elkészítjük a krémet: A cukrot, a vaníliás cukrot, a csokoládét, amit kockákra tördeltünk és a tojásokat gőz fölött nagyon sűrű krémmé főzünk. Nagyon fontos, hogy folyamatosan keverjük - én kézi habverőt használok - mert különben rántotta lesz a tojásból. A krém főzési ideje minimum fél- háromnegyed óráig is eltarthat, a lényeg, hogy igen sűrű krémet kapjunk. Ha készen van, hűtsük ki és / gépi habverővel / keverjük el benne a rámát.
    Készítsük el a fondantot: Elkészítését lásd : fondant címszó alatt. A fondantból csak kevésre van szükségünk, mert csak az arcát, a tappancsát és a fülét kell bevonni vele, ezért csak kevés mennyiséget készítsünk.

    Összeállítás: A téglalap alakú piskótákból vágjunk ki 4 kerek formát, 2-t nagyobbat, 2-t valamivel kisebbet. Mindegyiket vágjuk kettőbe, egymásra helyezve kenjük meg krémmel. A fejének való piskótákat szintén vágjuk ketté, kenjük meg krémmel és a két fél fejet illesszük össze, azokat krémezve az illesztésnél és helyezzük rá a maci testre.De előtte, ha kell kicsit faragjuk le a felesleget a tésztából egy éles késsel, hogy szép maci formát kapjunk. Kívülről vékonyan mindenhol kenjük be a testet. A fülét és lábát a leeső piskótákból vágjuk ki, krémezzük be és helyezzünk rájuk kevés fondantot. A maci fejére szintén helyezzük rá a fondantot. A szemeket és az orra hegyét egy kicsi kocka olvasztott csokiból készítettem.: Micróban 1-2 perc alatt felovasztom a kis kocka csokit, alufóliára cseppentek belőle karikára formázva és hagyom megdermedni. A krémmel csillagcsöves habzsákkal mindenhol bevonjuk, díszítjük a macit. Végül masnit tűzünk a nyakához.

    Kellemes, kreatív munkát kívánok hozzá!