DIÓS ZSÁKOK
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 25 dkg ráma
  • 25 dkg liszt
  • 6 tojássárgája
  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • Tészta: A tojássárgákat eldolgozzuk a rámával, majd hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk és diónyi golyókat formálunk. A golyókat egy tálcára rakjuk, és amíg a tölteléket elkészítjük, addig hűtőbe tesszük, mert egy kis pihentetés után / 10 perc / könnyebb vele dolgozni.

    Töltelék: A 6 tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a darált diót.

    Elkészítés: Miután elkészült a töltelék, egyenként nyújtsuk ki a golyókat vékonyra. A gyúrótáblát is és a nyújtófát is folyamatosan lisztezzük, máskülönben leragad a tészta. Egy-egy kinyújtott tésztalap közepére tegyünk egy bő teáskanálnyi mennyiségű diókrémet és lazán ráncoljuk össze a tésztát. A kis zsákocskákat tegyük kosárkaformába és így helyezzük a tepsibe. A kosárka formákra csak azért van szükség, hogy ne lapuljon el tészta sülés közben. A formát nem kell semmivel sem megkenni, a tésztában lévő rámától nem fog beleragadni. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, ez ez idő sütőtől függ. Ebből a tészta mennyiségből 40-45 darab lesz. A diós zsákokat porcukrozva kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!