BOLOGNAIVAL TÖLTÖTT CSIRKECOMB
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 4 egész csirkecomb vagy 8 alsó vagy felső comb
  • kb. 10 dkg spagetti tészta
  • 1/2 csomag bolognai spagetti alappor
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • sült csirke fűszerkeverék
  • zsír és kevés víz a tepsi aljára
  • alufólia

  • Elkészítés: Ha egész csirkecombot használunk, akkor azokat vágjuk ketté. A combokat sózzuk be és hagyjuk addig állni, amíg elkészítjük a tölteléket. A kb. 10 dkg / a csomag tészta 1/3 része / spagetti tésztát lobogó, sós vízbe főzzük ki, majd szűrjük le. ( én mindig teszek bele egy kevéske étolajat is. ) A bolognai alapporhoz forraljunk egy kevés vizet, kb. 1-1,5 dl-t és keverjük el a porral. Azt látni lehet, hogy mennyi vizet adjunk hozzá, hogy ne legyen se túl híg, se túl sűrű. Majd keverjük össze ezt az alapot a kifőtt tésztával. A csirkecomboknak lazítsuk fel a bőrét és töltsük meg a bolognaival. Ne töltsük túl szorosan, mert akkor szétpattan a bőre - első alkalommal én is így jártam -és egy- két fogpiszkálóval tűzzük is le a bőrt a húshoz. Ugyanis ez a töltelék sülés közben kicsúszna enélkül. A combok mindkét oldalát szórjuk meg sült csirke fűszerrel és majoránnával. A tepsit alaposan zsírozzuk ki, fektessük bele a combokat, öntsünk alá kb. 1 dl vizet. A fokhagymát tisztítsuk meg és dobjuk a csirkecombok közé. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát. Vegyük le az alufóliát és még süssük - pirítsuk kb. 20-30 percet.


    Bármilyen körettel, akár rizses körettel, akár krumplis körettel fenséges eledel.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!