ZSIRADÉKBAN SÜTÖTT BURGONYA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg burgonya
  • zsiradék a krumpli sütéséhez
  • Elkészítés: Ehhez a körethez túl sok hozzávalóra nincs szükség és gyorsan el is készíthető. Viszont csak frissen fogyasztva az igazi, mert ha áll, elveszíti a roppanósságát. Természetesen kevesebbet is lehet készíteni, de négy főre számoltam ennyi mennyiségű krumplit. A zsiradék pedig, amiben sütni fogjuk, lehet sertés zsír is és étolaj is, ki mit használ szívesebben. 
    A burgonyát hámozzuk és mossuk meg 2-3 váltott vízben és vágjuk karikákra vagy csíkokra. Tegyünk a tűzre kb. 1/2 liter olajat vagy ennek megfelelően zsírt és forrósítsuk fel. 
    Majd ebben a forró zsiradékban , 2-3 részletben süssük meg a krumpli karikákat vagy csíkokat. 
    Szalvétára kiszedve itassuk fel a felesleges zsiradékot és még melegen sózzuk meg egy kicsit.
    Bármilyen húsétel mellé remek köretet lehet ily módon készíteni.  

    Jó étvágyat kívánok hozzá!