ZSIRADÉKBAN SÜTÖTT BURGONYA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 kg burgonya só zsiradék a krumpli sütéséhez
Elkészítés: Ehhez a körethez túl sok hozzávalóra nincs szükség és gyorsan el is készíthető. Viszont csak frissen fogyasztva az igazi, mert ha áll, elveszíti a roppanósságát. Természetesen kevesebbet is lehet készíteni, de négy főre számoltam ennyi mennyiségű krumplit. A zsiradék pedig, amiben sütni fogjuk, lehet sertés zsír is és étolaj is, ki mit használ szívesebben.
A burgonyát hámozzuk és mossuk meg 2-3 váltott vízben és vágjuk karikákra vagy csíkokra. Tegyünk a tűzre kb. 1/2 liter olajat vagy ennek megfelelően zsírt és forrósítsuk fel.
Majd ebben a forró zsiradékban , 2-3 részletben süssük meg a krumpli karikákat vagy csíkokat.
Szalvétára kiszedve itassuk fel a felesleges zsiradékot és még melegen sózzuk meg egy kicsit.
Bármilyen húsétel mellé remek köretet lehet ily módon készíteni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!