PALACSINTA TÉSZTÁBA MÁRTOTT BURGONYA
EGYSZERŰ | GYORS | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg burgonya
  • kevés liszt
  • Palacsinta tésztához: 1 egész tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1-2 csipet só
  • kevés őrölt fekete bors
  • zsiradék a krumpli sütéséhez

  • Elkészítés: A burgonyát hámozzuk meg és karikázzuk fel, de ne hajszál vékonyra. A palacsinta tészta  hozzávalóit keverjük ki. Ezekből a hozzávalókból  egy sűrűbb palacsinta tésztát fogunk kapni. A burgonya karikákat forgassuk meg lisztben és egyenként mártsuk meg a palacsinta masszába. Bő, forró olajba vagy zsírba süssük meg a krumpli karikákat, de takarék lángon, ugyanis a nagy lángon a panír gyorsan sülne,  viszont a krumpli még nyers maradna. Miután szép pirosra sültek a burgonya karikák, szedjük ki papírra vagy szalvétára, hogy a felesleges zsiradék felitatódjon.
    A kisült krumpli karikákat érdemes még most kicsit megsózni, mert így ízesebb lesz.
    Bármilyen húsétel finom körete lehet ez a sült krumpli.




    Jó étvágyat kívánok hozzá!