TÖLTÖTT HÚSTEKERCSEK
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 8-10 szelet setéshús / comb vagy karaj /
  • 10 szelet baconszalonna
  • 5 szelet gépsonka
  • 5 kis szelet trapista sajt
  • őrölt fekete bors
  • kevés zsiradék
  • kevés víz
  • alufólia
  • Elkészítés: A sertéshús szeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát besózzuk , megborsozzuk.


    A gépsonkát vágjuk ketté, a baconszalonnát is és trapista sajtot  is vágjuk félbe. Minden szeletre ráfektetünk két szelet baconszalonnát, egy fél szelet gépsonkát és egy fél szelet sajtot.


    Feltekerjük a húst és alufóliába csavarjuk, két végét megtekerve, hogy úgy nézzen ki, mint a szaloncukor.


    Egy tepsit zsiradékkal kenjünk meg, öntsünk bele egy kevés vizet és fektessük bele a csomagolt hústekercseket. Előmelegített sütőbe süssük kb. 1 órát, közben azért egy-kétszer nézzünk rá, ha elpárolgott a víz, pótoljuk, mert különben leéghet a zsiradék, de erre azért van szükség az alufólia mellett is, hogy ne legyen olyan száraz a hús. Kb. 1 óra eltelte után csomagoljuk ki a hústekercseket és szeleteljük fel.


    Palacsinta tésztába mártott krumplival és kapor mártással tálaljuk. De bármilyen más körettel és salátával is kitűnő étel.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!