SÜNDISZNÓ TORTA
ÜNNEPI | KREATÍV | SZÜLETÉSNAP
HOZZÁVALÓK
  • 6+12 tojás
  • 40 dkg +6 ek. cukor
  • 2 vaníliáscukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 sütőpor
  • 6 púpozott ek. liszt
  • 40 dkg ráma
  • ALL IN -30% MINDENRETészta: 6 tojásfehérjét 6 ek. cukorral kemény habbá verünk, majd hozzáadjuk a 6 tojássárgáját, a 6 ek. lisztet és az 1 cs. sütőport. Lazán elkeverjük és sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

    Krém: 40 dkg cukrot, 12 egész tojást,2 vaníliás cukrot, 20 dkg / lehet tortabevonó is / étcsokoládét gőz fölött sűrű krémmé főzünk. A főzés ideje kb.20-30 perc, a krémet kézi habverővel főzöm és olyan sűrűségűre kell főzni, hogy megálljon a habverőn. Langyosra hűtjük és beledolgozunk 40 dkg rámát. Ez a krém mennyiség 2 adagot tesz ki, de ennyire szükség van, mert a tüskékre elmegy több, mint egy adag.

    Összeállítás: A kihűlt piskóta oldalából mindkét felén egy kis darabot levágunk, s ezt majd a torta elejére és végre illesztjük, krémmel rögzítve. Így ovális formát kapunk. De az illesztés előtt 3-ba vágjuk a tésztát. A krémet ketté osztjuk és az egyik adag krémet még 3 felé vesszük. A tortalapokat a krém 1/3 részével megkenjük. Az illesztés után megkenjük mindenhol kívülről is a tortát a krém másik 1/3 részével. A sündisznó arcát fondanttal vagy marcipánnal bevonjuk. ( Elkészítés: lásd fondant. )A többi- 1/3 rész és az egy egész adag-krémből lesznek a süni tüskéi. Habzsákba, vagy habkinyomóba- én ezt használtam- töltögetjük a krémet és körös-körül tüskéket nyomunk a sünire. A szeme lehet mazsola vagy csokis cukorgolyó. Az orra pedig Fondantból van, amit kevés kakaóval gyúrtam át. A sündisznó hátára a tüskék tetejére fondatból készült gyümölcsöket rakunk, amiket természetesen mi magunk is el tudunk készíteni.
    Sajnos a fotón a süni mellett más is rákerült a képre, bocsika, de akkor még nem tudatosult bennem egy gasztronómiai oldal készítése.


    Sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá!