BABLEVES FÜSTÖLT CSÜLÖKKEL
KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1/2 kg száraz bab
  • 2 petrezselyem gyökér
  • 2 sárgarépa
  • 6-8 burgonya
  • 1 füstölt csülök
  • őrölt pirospaprika
  • 1 ek. zsír
  • 1-2 ek. liszt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • Nyerj annyi pénzt, amennyiből évekig megélsz! Ráadásul tiéd lehet egy tablet, wellness csomag és egy Xbox one játékkonzol is!Elkészítés: A bableveshez már előző nap / este / el kell kezdeni az előkészületeket. A babot áztassuk be vízbe. A füstölt csülköt mossuk meg és azt is áztassuk be vízbe, hogy ne legyen túl sós.  Másnap a babot és a csülköt is vegyük ki az áztató vízből, s a csülköt  újra mossuk meg. Tegyük mindkettő hozzávalót fazékba és öntsük fel vízzel. / 4-5 liter / A hagymát és fokhagymát tisztítsuk meg, s adjuk a leveshez. A zöldségeket és a krumplit pucoljuk meg, vágjuk karikára és ezt is tegyük bele a levesbe. Ha van zellerzöldünk, azt is tehetünk hozzá, de ha nincs, nem baj ha kimarad. Ezt követően főzzük addig, míg a bab és a hús meg nem puhul. Minimum 2 óra. Sózni csak a legvégén kóstolás után szabad, mert a füstölt hús még sós lehet az áztatás ellenére is.

    Ha puha a hús, készítsünk rántást a zsírból és lisztből. Hintsük meg pirospaprikával és vízzel felöntve keverjük simára, majd rántsuk be vele a levest és jól forraljuk ki.

    Aki szereti, tehet bele füstölt kolbászt is, de azt csak a főzés vége felé, a rántás előtt.



    Ez a bableves nem egy diétás étel, de megéri a fáradságot, mert igazi ízbomba.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!