HAGYMÁS ROSTÉLYOS FLEKKEN FŰSZERREL
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 5-6 fej vöröshagyma
  • liszt
  • 60-80 dkg sertéshús / comb vagy karaj /
  • Flekken fűszerkeverék gyors pác
  • hozzá kevés étolaj
  • zsiradék a sütéshez

  • Elkészítés: A sertéshúst felszeleteljük, kiklopfoljuk és bepácoljuk mindkét oldalát a gyors páccal, amit az előírás szerint étolajjal összekeverünk. ( én nem szoktam az egész csomagot egyszerre felhasználni. ) Majd állni hagyjuk 15-20 percig. A továbbiakban ugyanúgy készítem a húst, mint a borsos hagymás rostélyosnál.

    Egy serpenyőben nem túl sok zsiradékot hevítünk és a hússzeleteket mindkét oldalukon piros ropogósra sütjük. Közben a hagymákat megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A hagymaszeleteket egyenként karikáira, szálaira szedjük. Az egészet megforgatjuk lisztben és ha kisültek a hússzeletek, ebben a zsiradékban ropogósra sütjük a hagymát.

    Petrezselymes hordóburgonyával vagy rizs körettel tálaljuk.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!