EPERLEVES TEJBERIZSES GALUSKÁVAL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1/2 kg eper
  • 2-3 liter víz
  • csipet só
  • 1/2 kk. őrölt fahéj
  • 2 dl tejföl
  • 1 felfőzhetős vaníliás pudingpor
  • 3-4 ek. cukor
  • A tejberizshez: 1 csésze - 2 dl-es - rizs
  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl tej
  • 2-3 ek. cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: Az eper 3/4 részét a fahéjjal és a csipet sóval puhára főzzük. Ez a főzési idő nem sok, kb. 10 perc.


    Közben a rizst megmossuk, a vízzel és a tejjel szintén puhára főzzük, majd félre tesszük. / Ha szükséges, pótolhatjuk a tejet a főzés során. /
    Ha megfőtt az eper, bele adjuk a cukrot. Majd a pudingot simára keverjük a tejföllel, adhatunk hozzá egy kevés vizet is, hogy folyékonyabb keveréket kapjunk.
    Ezzel a pudingos tejföllel habarjuk be a levest. Kézi habverővel folyamatosan keverve jól forraljuk ki az eperlevest. Botmixer használata már nem szükséges, mert a kézi habverővel keverve is elérjük azt a kívánt selymességet a levesnél, mintha botmixert használnánk. A tejföl helyett főzőtejszínt is lehet használni, de én eddig csak tejföllel készítettem.


    A kész tejberizsben keverjük el a kétféle cukrot, s ha már langyosra hűlt, két kiskanál segítségével formázzunk belőle galuskákat.
    A levest a félretett 1/4 rész eperrel és a tejberizses galuskákkal tálaljuk. Hidegen és melegen egyaránt élvezetes.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!