CSERESZNYE LEVES
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • kb. 1/2 kg cseresznye
  • 2-3 liter víz
  • 4 ek. cukor
  • 1 rudacska egész fahéj
  • 2 dl tejföl
  • 1 cs. felfőzhetős vaníliás pudingpor
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: A cseresznyét a fahéjjal együtt a vízben puhára főzzük. Ha befőtt cseresznyét használunk, rövidebb főzési időre van szükség.

    A pudingport, a cukrot és a tejfölt keverjük simára. Majd adjunk hozzá egy kevés vizet és azzal is keverjük ki, hogy folyós állagú sűrítményt kapjunk. Ha puha kompót lett a cseresznyéből, habarjuk be a levest ezzel a tejfölös keverékkel. Folytonos keverés mellett jól forraljuk ki.

    A habarásnál már külön lisztet nem használok, mert a pudingporral helyettesítem a lisztet, ettől selymesebb lesz a leves.

    Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!