GOMBÁS RIZS
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 2 bögre rizs
  • 4 bögre víz
  • 2 kisebb kanál zsír
  • ételízesítő
  • 1 fej hagyma
  • 20-25 dkg gomba
  • 1 kk. őrölt pirospaprika
  • Elkészítés: A rizst megmossuk és szűrőn lecsepegtetjük, hogy ne maradjon rajta semmi víz. 1 ek.  zsírt lábosban felolvasztunk, hozzáadjuk a rizst és folytonos keverés mellett üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kétszeres mennyiségű vizet és néha megkeverve kicsit főzzük. Sót, borsot, ételízesítőt adunk hozzá. Amikor már picit puha és felforrt, kicsire vesszük a lángot, az még jobb, ha a lábas alá most már tudunk tenni lángelosztót is és így takarék lángon megpároljuk a rizst.

    Közben  a hagymát felkockázzuk és  egy kisebb lábasban a másik evőkanálnyi zsiradékon üvegesre fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a paprikát. Felöntjük pici vízzel és beleadjuk a gombát. Sót, borsot, ételízesítőt adjunk hozzá és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Főzzük puhára.

    Ha a rizs is és a gomba is puhára főtt, keverjük össze a két ételt.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!