BORSÓS SERTÉSHÚS
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • kb.70-80 dkg sertéscomb vagy karaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. zsír
  • só, bors, ételízesítő ízlés szerint
  • 2 kk. pirospaparika
  • 30-40 dkg borsó
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika

  • Elkészítés: A sertéshúst felkockázzuk. A vöröshagymát szintén felvágjuk apró kockákra. A zsíron megpirítjuk a hagymát, megszórjuk a paprikával, kicsi vizet aláöntve beleadjuk a húst. Hozzáadjuk a borsót. A paprikát, a paradicsomot vágjunk kis kockákra és adjuk a borsós húshoz. Felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőzzük és addig főzzük, míg a hús át nem puhul. Ha szükséges, pótolhatjuk a vizet, hogy maradjon leve a húsnak.

    Párolt rizzsel vagy valamilyen burgonyás körettel tálaljuk.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!