SERTÉS PÖRKÖLT
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • kb.70-80 dkg sertéscomb vagy karaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. zsír
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 kk. pirospaparika
  • Elkészítés: A sertéshúst felkockázzuk. A vöröshagymát szintén felvágjuk apró kockákra. A zsíron megpirítjuk a hagymát, megszórjuk a paprikával, kicsi vizet aláöntve beleadjuk a húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg a hús át nem puhul. Ha szükséges, pótolhatjuk a vizet, hogy maradjon leve a szaftnak.
    Nyáron mindég adok hozzá egy paradicsomot és egy paprikát felkockázva, télen viszont ha nincs itthon, akkor ez kimarad.
    Köretként nokedlivel vagy valamilyen pörkölthöz illő tésztával tálalom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!