TEJSZÍNES CSIRKEMELLCSÍKOK TÉSZTÁVAL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1- 2 db csirkemellfilé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek. zsír
  • 1 fej vöröshagyma, 1 kk. őrölt pirospaprika
  • ételízesítő
  • só, őrölt bors
  • 2 ek. liszt
  • 50 dkg-os csavart tészta
  • Elkészítés: A csirkemellfilét ( 1-2-t, ki mennyi mennyiségből szeretné készíteni ) felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk, ki hogyan szeretné. A hagymát kis kockákra vágjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Meghintjük paprikával, rögtön öntünk alá egy pici vizet, hogy ne keseredjen meg a paprika, majd hozzáadjuk a husit. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk ételízesítővel. Felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje. S készre főzzük.

    Közben a tésztát bő, sós, kevés olajat is hozzáadva, lobogó vízben kifőzzük. ( Aki kevesebb mennyiséget szeretne főzni, abban az esetben 25 dkg-os tésztából készítse. ) Leszűrjük és egy kevés olajjal meglocsolva átkeverjük.

    Bármilyen pörköltekhez való tészta jó hozzá. Pl. copfocska tészta, szarvacska tészta, orsó tészta stb.

    Ha a hús puhára főtt, a tejszínt simára keverjük a liszttel és besűrítjük vele a csirkemell pörköltünket.



    A tésztát dúsan megrakott tejszínes hússal és savanyúval tálaljuk.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!