KRUMPLIS TÉSZTA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt piros paprika
  • 1 ek. zsír
  • 50 dkg kocka vagy fodros metélt tészta

  • Elkészítés: A krumplis tésztát  kétféleképpen is elkészíthetjük. Jómagam így is, úgy is készítettem már, s mindkét változatban nagyon ízletes.
    Íme az egyik változat.
    A burgonyát megpucoljuk és sós vízben puhára főzzük. A tésztát szintén sós vízben, egy kevés olaj hozzáadásával kifőzzük és  leszűrjük. Egy kevés étolajjal átkeverjük. A burgonyát is leszűrjük a levétől, ha már puhára főtt és krumplinyomóval áttörjük.
    A hagymát kockára vágjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és ráöntjük a krumplira, s alaposan elkeverjük. Sózzuk és összekeverjük a kifőzött tésztával. 
    S ez pedig a másik elkészítési mód.
    A tésztát ugyanúgy kifőzzük, mint az első receptnél.
    Viszont itt a hagymát és a krumplit nem külön-külön készítjük, hanem főzünk egy paprikás krumplit.
    S a paprikás krumpli elkészülte után hozzákeverjük a tésztát.
    Bármelyik változatnál is maradunk, mindenhogyan finom.
    Csemege uborkával vagy csalamádéval tálaljuk.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!