BABAPISKÓTÁS SÜTEMÉNY
ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Piskóta: 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 sütőpor
  • Krémhez: 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 25 dkg ráma
  • 25 dkg cukor
  • Külön: 1 cs. babapiskóta
  • 3-4 adag lefőzött kávé
  • rumaroma
  • Teteje: 1 tábla / 10 dkg / tortabevonó
  • 5 dkg ráma

  • Elkészítés: Először elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá a cukorral. Majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
    Amikor megsült, kiborítjuk a tepsiből és kihűtjük. Ezt követően  ketté vágjuk. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet és lefőzzük  a kávét is. 
    A kávét hagyjuk kihűlni, s majd hozzákeverjük a rumaromát és félre tesszük.

     A krémhez a pudingport keverjük el a tejjel, majd főzzük sűrűre, s hűtsük ki.
    A rámát kikeverjük a kétféle cukorral és a kihűlt pudinggal simára keverjük.
    Állítsuk össze a süteményt.
    A krém felét rákenjük az alsó piskótalapra. Erre sorban lerakjuk a babapiskótákat, amiket a kávé és rumaroma keverékébe megmártunk. 
    A babapiskótákra rásimítjuk a krém másik felét, majd befedjük a másik piskótalappal.
    A tetejét pedig bevonjuk csokoládémázzal, amihez gőz fölött olvasszuk meg a csokit a rámával.
    Hagyjuk másnapig állni és másnap szeleteljük fel.

    Nagyon finom sütemény.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!