TOJÁSRÁNTOTTÁVAL TÖLTÖTT HÚS
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 8-10 szelet sertéshús
  • bors
  • ételízesítő
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • kevés borsó kb. 5 dkg
  • 4 tojás
  • a panírozáshoz liszt
  • 3-4 tojás
  • zsemlemorzsa
  • a hús sütéséhez zsiradék
  • ALL IN -30% MINDENREElkészítés: Első lépésként a kb. maréknyi mennyiségű borsót vízben megfőzzük. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, ételízesítőzzük és állni hagyjuk. A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben üvegesre pirítjuk. A 4 tojást felverjük, sót, borsot teszünk bele és a szalonnához adjuk és tojásrántottát készítünk. Ha picit kihűlt, belekeverjük a leszűrt borsót.

    A hússzelet egyik felére teszünk egy evőkanálnyi mennyiséget a borsós rántottából, ráhajtjuk a hús másik felét, s 2-3 helyen megtűzzük fogpiszkálóval. A hús bucikat bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába és bő forró zsiradékban aranyszínűre sütjük.

    Tálaláskor párolt rizzsel, vagy bármilyen körettel kínáljuk. Ekkor a fogpiszkálókat is eltávolítjuk.

    Nagyon finom, különleges finomság.



    Ez az étel természetesen más húsból is elkészíthető.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!