PARADICSOMOS KÁPOSZTA
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 1 fej édes káposzta Kb. 1 kg-os
  • 1-2 ek. zsír
  • 2-3 ek. liszt
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1/2 liter paradicsomlé
  • kevés cukor
  • Kontaktlencsék 30-50%-kal olcsóbban mint a boltokban! AJÁNDÉK, 990 Ft értékű kontaktlencse-ápolófolyadék! Nézze meg most »
    Elkészítés: A káposztát szálasra vágjuk, megmossuk és annyi vízben megfőzzük, amennyi főzeléket szeretnénk készíteni. Valamennyi a főzés során el is párolog. A főzővízbe tegyünk ízlés szerinti mennyiségű sót is természetesen. Ha puha a káposzta, a zsírban pirítsuk meg a lisztet, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és folyamatos keverés mellet a paradicsomlét. Legjobb kézi habverővel kikeverni, így biztos nem lesz csomós a rántás. Ezzel a rántással sűrítsük be a káposztát és ki mennyire szereti édesen a paradicsomos káposztát, aszerint tegyen bele cukrot, 2-4 ek.-al. Forraljuk ki és tálalható.

    Mi ezt a főzeléket gyakran "sült füllel" szoktuk fogyasztani, ami nem más mint párizsi szeletek forró zsiradékban kisütve mindkét oldalán. Mindössze pár percnyi sütést igényel és fül alakja lesz a párizsinak, ezért kapta itthon ezt a megnevezést. Tulajdonképpen a gyerekeim amikor kicsik voltak, akkor ragasztották rá erre a feltétre ezt a megnevezést, ami a mai napig meg is maradt.
    De az utóbbi időben több alkalommal szoktam a káposzta mellé főtt karajt tálalni. 
    Ilyenkor készítek egy húslevest, amiben egész darabban hagyom a karaj húst. Kb. 1 kg-os darabot és a levesben főzöm puhára. S amikor már kihűlt, akkor szépen felszeletelem.
    De ha éppen nem készülne leves, akkor egy húsleves alapban, azaz vegetás vízben is megfőzhetjük a husit.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!