TOMI SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 5 tojás
  • 10 ek. meleg víz
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • Krém: 2 dl tej
  • 2 púpozott ek. liszt
  • 20 dkg ráma
  • 20 dkg cukor
  • ízlés szerint rumaroma
  • 10 dkg darált dió
  • Teteje: 5 tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 1 tábla tortabevonó csokoládé
  • 5 dkg ráma
  • ALL IN -30% MINDENREElkészítés: A tésztához az 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát.
     Előmelegített sütőben sütőpapíros tepsiben kb. 25-30 perc alatt megsütjük és kihűtjük.
    Ezalatt elkészítjük a krémet.
    Krém: A tejben sűrűre főzzük a lisztet és kihűtjük. A kristálycukrot kikeverjük a rámával, majd beledolgozzuk a kihűlt pépbe. Hozzáadjuk a diót és az ízlés szerinti mennyiségű aromát. / Aki rumot szokott használni,lehet azt is, én mindig aromát használok. /
    A krémet alaposan kikeverjük és rásimítjuk a tészta tetejére.

    Teteje: A tojásfehérjét a cukorral a gőz fölött nagyon kemény habbá felverjük és a krém tetejére simítjuk.
    A hab tetejére elkészítjük a csokimázat. Ehhez a csokit gőz fölött olvasszuk fel a rámával és simítsuk a habra. De akár lehet csak simán is hagyni a habot, akár meg is cifrázhatjuk villával  vagy reszelhetünk a hab tetejére csokit is.
    Mindegyik változattal nagyon mutatós és finom sütemény.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!