HUNGÁRIA SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Tészta: 5 tojás 30 dkg cukor 10 ek. víz 20 dkg liszt 1 sütőpor 10 dkg darált dió Krém: 2,5 dl tej 3 púpozott ek. liszt 20 dkg cukor 10 dkg ráma 5 dkg darált dió rumaroma Teteje: 10 dkg tortabevonó csoki 5 dkg ráma
Elkészítés: A Hungária szelet egy diós tésztájú, diós krémes sütemény. Nagyon kellemes ízvilágú. Érdemes kipróbálni.
A ketté vágott tészta alsó lapját fektessük egy tálcára és arra szépen simítsuk rá a diós krémet.
Először kapcsoljuk be a sütőnket, hogy bemelegedhessen.
Villany sütőnél 180 fokra, alsó-felső sütésre.
Hagyományos sütőnél ennek a hőfoknak a megfelelőjére állítsuk be a sütő állását.
Majd a tésztához válasszuk ketté a tojásokat és a tojássárgáját keverjük ki habosra a cukorral és a vízzel.
Adjuk hozzá a lisztet, amiben előtte keverjük el a sütőport.
Végül a keményre felvert tojásfehérjét forgassuk bele.
A masszát ketté osztjuk és az egyik felébe beledolgozzuk a darált diót.
Sütőpapírral kibélelünk egy normál méretű tepsit és először a diós masszát öntsük, simítsuk bele, majd erre rácsurgatjuk a másik felét, azaz a fehér piskótaalapot.
Az előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és kb. 25-30 perc alatt süssük készre a tésztát. Tűpróbát végezzünk.
Miután megsült, vegyük ki a sütőből és néhány perces várakozás után, vegyük ki tésztát a tepsiből.
Húzzuk le a sütőpapírt és hűtsük ki.
Kihűlés után vágjuk ketté és kenjük meg a krémmel.
A krém elkészítéséhez a tejben főzzük sűrűre a lisztet és hűtsük ki.
Közben keverjük simára a cukrot a vajjal és azután keverjük, dolgozzuk bele a kihűlt, főzött krémhez.
Majd ízlés szerinti mennyiségű rumaromával ízesítsük meg, annyival, hogy kellemesen érezhető legyen a rumos íz.
Végül keverjük hozzá a darált diót.
A ketté vágott tészta alsó lapját fektessük egy tálcára és arra szépen simítsuk rá a diós krémet.
Majd tegyük rá a másik rész tészta lapot.
Végül készítsünk a tetejére egy csokimázat.
Ahhoz vízgőz fölött olvasszuk fel a csokit a rámával és még melegen simítsuk rá a sütemény tetejére.
De egy keveset vegyünk el belőle egy nejlon zacskóba. ( Kb. 1-1,5 ek.-nyi mennyiséget. )
Majd amikor már el kezd dermedni a csokimáz a sütemény tetején, a zacskóba töltött csokival díszítsük meg a máz tetejét.
Ahhoz a zacskó száját jól tekerjük meg és a sarkán vágjunk egy picike lyukat. S így egy kis habzsákot készítve, a csokiból húzogassunk csíkokat a sima csokimáz tetején.
Másnapig hűvös helyen, hűtőszekrényben vagy hideg spajzban, hagyjuk állni a sütit és másnap a nekünk tetsző nagyságú kockákra szeleteljük fel.
Nagyon ízletes sütemény, egy vasárnapi ebéd utánra vagy egy vendég várásra kitűnő választás.
Nagyon ízletes sütemény, egy vasárnapi ebéd utánra vagy egy vendég várásra kitűnő választás.
Jó étvágyat kívánok hozzá!