GYÜMÖLCS LEVES
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • Bármilyen idény gyümölcs vagy befőtt ( alma, körte, meggy, barack, szilva, cseresznye )
  • 1-2 darab egész fahéj
  • 2-3 karika citrom
  • 5-6 ek. cukor
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 ek. liszt

  • Elkészítés: Én nyáron idény gyümölcsből készítem a gyümilevest, de télen mindég befőttből. Ha befőttet használok, a befőttlét nem szoktam hozzáadni.


    A gyümölcsöket ha friss, megmossuk, feldaraboljuk, ha befőtt, akkor azt daraboljuk, amelyik nagyobb darab és felöntjük vízzel, beleadjuk a fahéjat, a citrom karikákat és aki szereti, tehet bele 1-2 szegfűszeget is és puhára főzzük. Ha készen van, ízesítjük a cukorral és a tejfölt kikeverjük a liszttel majd hozzáadjuk a leveshez. Besűrítjük, jól kiforraljuk. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.


    Kipróbáltam már úgyis, hogy pudingporral kevertem el a tejszínt és úgy sűrítettem be. Úgy is finom, aki gondolja, próbálja ki.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!