SÜLT SERTÉS OLDALAS
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 db sertés oldalas ( feldarabolt)
  • 1 tk. só
  • 1 tk. majoránna
  • 1kk. őrölt fekete bors
  • 1 kk. pirospaprika
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. zsír
  • 1-1,5 dl víz,
  • Elkészítés: Az oldalas szeleteket befűszerezzük oly módon, hogy a sót, borsot, majoránnát egy tányérban összekeverjük és ezzel a fűszerkeverékkel szórjuk meg minkét oldalát a húsnak. Egy kisebb méretű tepsit egy kanál zsírral kikenünk, belefektetjük az oldalasokat és mindegyiket meghintjük egy csipet piros paprikával. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk a héjától és minden hús szeletre teszünk belőle.
    A vizet alá öntjük a tepsiben a  húsok alá, majd befedjük alufóliával. Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát és sütjük még a hús pirulásáig.  Közben megfordítjuk az oldalasokat, hogy mindkét  oldal  megpiruljon. ( kb. 15-20 perc, sütőtől függ )
     Bármilyen körettel és savanyúsággal mennyei finom étek.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!