GYORS BARACKOS SÜTI
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 3 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 üveg barackbefőtt

  • Elkészítés:
    A tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral, majd a tejföllel. Ezt követően beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a citromhéjat.
    Egy normál méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát és előmelegített sütőben kb.5 percig sütjük.
    Ezalatt kis kockákra feldaraboljuk a barackot és a pár perc elősütési idő után kivesszük a tepsit, gyorsan megszórjuk a tésztánkat a barackkal. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük a süteményt. ( Aranybarnának kell lennie. )
    Ha készen van, langyosra hűtjük, kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt és egy gyors mozdulattal megfordítjuk a süteményt. ( Érdemes a tepsiből egy tálcára borítani, s miután lehúztuk a sütőpapírt, a tálca segítségével könnyen megfordítható a sütink. )
    De akár a tepsiben is felszeletelhető, csak abban az esetben a sütőpapírra ügyeljünk, hogy ne maradjon az alján.
    Esetleg rámával kikent és kilisztezett tepsiben is süthetjük, de a sütőpapír mindenkor biztosabb, így nem sül meg nagyon az alja.

    Porcukorral megszórjuk és kockákra vágva kínáljuk.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!