PÖSTYÉNI TÚRÓS
ÜNNEPI | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 8 tojás
  • 8 ek. rétesliszt
  • 8 ek. cukor+ 3 ek. cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 30 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • sárgabarack lekvár
  • porcukor

  • Elkészítés: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgáját. A habot kétfelé vesszük és az egyik felébe keverjük a lisztet, a másik felébe pedig a túrót, a 3 ek. cukrot, a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a piskóta tészta 2/3-át beleöntjük. Erre rásimítjuk a túrós masszát, majd a megmaradt 1/3 rész piskótát habzsákba-vagy nejlon zacskóba, aminek picit levágjuk a sarkát-töltjük és berácsozzuk vele a túrós keverék tetejét. A rácsok közé egy kis kanál baracklekvárt teszünk és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.



    Kockákra vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.



    Jó étvágyat kívánok!